Symboly a mocné amulety

Co znamenají symboly - strom života, andělské křídlo, lapač snů, blesk, tlukot srdce, čtyřlístek a kotva?

Jaký mocný ochranný amulet či symbol by se hodil právě Vám , nebo někomu blízkému?

Lidé od nepaměti nosí velmi rádi ochranné amulety a symboly, aby jim pomohly v rozhodování, ochránily je a dodaly odvahu a naději. 

 

Strom života

Keltský strom života je silný magický ochranný amulet.

Drží nad námi ochrannou ruku a svému nositeli přináší životní sílu, duševní klid, rovnováhu, vyrovnanost a pomáhá v nemocech čerpáním přírodní energie.

Už od pravěku byly stromy uctívané jako symboly života, znovuzrození, plodnosti a nesmrtelnosti. Rovněž byly místem pro nejrůznější obřady, modlitby a meditace.

Tajemný mytologický strom spojuje nebe a zemi a je považován za základnu, držící svět pohromadě. Kořeny posvátného stromu života se ztrácejí hluboko v zemi, ze které berou živiny a sílu. Mohutný kmen stojí v prostoru a má silné rozrůstající se větve do stran, jehož nejvyšší větve míří k Nebi, odkud čerpá vesmírnou energii. Díky tomuto spojení vznikají květy a plody. Jeho obrovská rozvětvená koruna poskytuje útočiště obrovskému množství živých tvorů. Neznám lepší symbol pro život materiální i duchovní zároveň a pro spojení nebe a země.

 

Andělské křídlo

Stojíte na začátku neznámé cesty a bojíte se vykročit dál? Jdete vstříc radostným zítřkům a nevíte jak to dopadne? Potřebujete se osvobodit od starého a nahradit jej novým? Pak je tento symbol určený právě Vám.

Andělské křídlo symbolizuje ochranu, bezpečí, nezávislost, lehkost, čistotu, ale také touhu po svobodě a volnost.  Má moc od nás odnést zlé pryč. Odjakživa je tento symbol používán jako znamení podpory a jako ochranný amulet připomínající našeho strážného anděla. Ve středověku  byla křídla také znamením rychlosti a síly.

 

Lapač snů

Je to mocný amulet, který indiáni používali jako ochranu proti zlým snům. Podle pověstí se zlé sny zachytí v síti lapače a ty dobré znovu sklouznou po pírku zpět ke spícímu člověku.

Z hlediska Feng shui se lapač používá jako regulátor proudění energie čchi (životní energie, která je základem veškerého života) .a jako ochranný symbol.

Je to magický předmět, který působí proti veškerým zlým silám a můžete ho ve zmenšené podobě nosit u sebe na ochranu před negativní energií a pro štěstí.

 

Symbol blesk

Blesk je silný přírodní elektrický výboj vznikající při bouřce. Je rychlý, silný, úderný  a nevyzpytatelný.

Označila bych ho tedy jako symbol rychlosti, síly a moci.

Poručit větru a dešti mohl podle pověstí pouze samotný  Perun, slovanský bůh blesku, hromu a bouřek.  Silní, sebevědomí a mocní lidé, kteří se neustále pokouší o to samé, budou moc rádi nosit tento symbol.

 

Symbol  tlukot srdce

Naděje, víra, život, matka příroda, znovuzrození – to vše symbolizuje tlukot srdce.

Má nám připomenout život v jeho základních aspektech. Co je na světě nejdůležitější? Co je ten nejvzácnější dar na světě? Život je největší a nejčistší zázrak co znám.  Máme svoje starosti, sny a plány do budoucna, ale nebýt našeho skvělého fungujícího těla, které nám slouží den za dnem, minutu za minutou, sekundu za sekundou, neměli bychom vůbec nic. Dokud nám bije srdce, máme pořád naději i v těch nejtemnějších chvílích, dokud nám bije srdce, můžeme cokoliv…

 

Symbol čtyřlístek

Na světě existuje spousty symbolů, které spojujeme se štěstím, ale jednoznačně k těm nejoblíbenějším patří čtyřlístek. Měl by nám nosit štěstí, lásku, peníze a chránit náš majetek. Také by nás měl ochránit před zlem, nenávistí, únavou a před přírodními živly. V dávných dobách se dával pod práh, okno či postel, aby ochránil domov.

Přiznejte se, kdo z Vás alespoň jednou lezl na louce po kolenou a hledal tento symbol štěstí?

 

Symbol kotva

Kotva byla v dávných dobách hlavně symbolem námořníků. Měla je ochránit před přírodními živly a připomínat jim přístav. Nezáleželo na tom, jak daleko se zatoulali, kotva jim pomohla vždy bezpečně najít zpět svůj domov.

Kotva symbolizuje naději, víru, odvahu a odhodlání, proto je to tradiční symbol pro úspěch v podnikání.  Tento symbol navodí pocit bezpečí a stability a neustále připomíná, že ať se nacházíte kdekoliv, v jakékoliv životní fázi, vždy máte naději na změnu a vždy se můžete vrátit domů do bezpečí svého domova. Pomůže Vám najít své místo v životě a usadit se. Také Vám pomůže ukotvit Vaši lásku či přátelství, protože je také symbolem věrnosti a stálosti.